Reservaties

Volg ons op

d'Oude Pastorie Hulste

De pastorie van Hulste is een landelijke pastorie met een grote, deels ommuurde tuin, gelegen aan Hulstedorp 3 in de gemeente Harelbeke. De pastorie in haar huidige staat is opgericht in 1866 naar ontwerp van Pierre Crocquison, en daarmee ouder dan de Sint-Pieterskerk die in 1906 herbouwd is.

Sinds het vertrek van pastoor Gaby is de pastorie niet meer bewoond en in 2021 kocht de stad de pastoriewoning en werd gezocht naar een nieuwe invulling. De stad besliste het gebouw openbaar te verkopen om het ter beschikking te stellen voor wonen, handel of horeca. Zeven ondernemers uit Hulste sloegen de handen in elkaar en kochten de pastoriewoning op.

Allen uit Hulste en gedreven om van ‘d’oude Pastorie’ een plaats te maken waar je tot rust kan komen of simpelweg kan genieten van een activiteit in een uniek kader. Het moet een plek zijn waar zowel jong als oud zijn weg naartoe kan vinden, en een aanvulling op het bruisende karakter dat Hulste nu al heeft.

Met de aankoop willen de ondernemers ‘het sterk sociaal weefsel in het bloeiende dorp Hulste ondersteunen’. “Het feit dat dit dan ook nog letterlijk onder de kerktoren is zorgt voor de kers op de taart.”